Мирјана Гуровић донирала књиге из породичне библиотеке Народној библиотеци

Да је у требињској Полицијској управи запсолен мјешовит кадар показује и примјер Мирјане Гуровић, која ради у Одјељењу за правне и кадровске послове, гдје је грађани често могу видјети у канцеларији прокотола гдје са осмијехом дочекује странке.

Повод за писање ове приче је вриједан поклон који је Мирјана уручила Народној библиотеци Требиње. Ради се о више десетина књига, од којих су нека нова, а нека стара издања. Наслови су од популарне белетристике до оних издања која су издавана у ратним и поратним годинама у Требињу.

Мирјана је дио књига поклонила из своје библиотеке, а дио из библиотеке покојног оца.

Мирјана је дугогодишњи члан Народне библиотеке и редовно чита све нове наслове који стигну.

Да ли сте задовољни са избором у Народној библиотеци?

Наравно да јесам. Тренутни менаџмент стварно прати шта се ново дешава на издавачком небу и они наслови који изазову највише пажње врло брзо стигну и код нас.

Kолико година сте члан Народне библиотеке?

Довољно је да се каже да сам члан више од 20 година.

Ваш други хоби, осим читања, јесте израда декупаж предмета?

Јесте, уживам да радим декупаж техником. Радим кутије, тацне, подметаче за чаше.

Мирјана, колико дуго радите у Полицијској управи Требиње?

Радим већ 15 година. Прво сам била дио Одјељења за материјално-финансијске послове, а након тога сам прешла да радим у Одјељење за правне и кадровске и ту сам већ неколико година.

Претпостављам да Вам је декупаж и читање књига одмор од свакодневице?

Јесте, то је нешто што ме опушта. С обзиром на то да имам троје дјеце тек у последње вријеме сам добила „слободно“ вријеме да се бавим мало више хобијима. Они су сад одрасли, па имам времена некад и више него што ми треба за себе. Тада настају моји декупаж радови.

Да ли сте избројали колико сте књига поклонили?

Не, слагали смо их на сто и видјела сам да има више десетина књига. Дио тих књига је из библиотеке мог покојног оца, пошто сам у породици остала само ја која је толики заљубљеник у књиге. Мјеста више немамо, па сам одлучила да прегледам шта имам и да наслове који знам да су тражени поклоном библиотеци. Има тога још, само нисам све прегледала, па можда буде још нека донација у наредном периоду.

Мирјана има своју Инстаграм страницу на којој објављује декупаж радове. Већину својих радова брзо и прода. Kако ради и да ли вам се нешто допада можете да погледате на профилу.

Директор Народне библиотеке Милосава Супић Вуковић рекла је да је иза ове установе веома успјешна година.

„И ова вриједна донација је само једна од низу и то нам веома много значи, јер наши суграђани у библиотеци препознају мјесто гдје могу да поклоне своје књиге како би оне постале доступне широј читалачкој публици“, навела је Супићева.

Она се захвалила Мирјани на вриједној донацији, истичући да је све више наших суграђана који читају књиге, те да је то посебно видљиво током пандемије вируса корона.