Народној библиотеци Требиње вриједан поклон – „МОНОГРАФИЈА НЕБОЈША ГЛОГОВАЦ“

Народној библиотеци Требиње данас је Милица Глоговац, супруга великог глумца поклонила „Монографију Небојша Глоговац“.

Милица је истакла да јој је драго што ће се на полицама овакве културне установе наћи Монографија коју ће моћи да читају љубитељи писане ријечи из Требиња, града кога је њен муж с поносом увијек истицао и радо у њега долазио.

Директор Народне библиотеке Милосава Супић – Вуковић захвалила се на вриједном поклону, те истакла да им је част што ће свој књижни фонд обогатити са оваквим дјелом.

„Са задовољством ћемо чувати књигу о глумачком великану и великом човјеку који је волио своје Херцеговце и крај одакле потиче. Сигурна сам да ће сви наши корисници с радошћу читати Монографију и чувати од заборава рад и дјело нашег Небојше“, рекла је Супић-Вуковић.
Луксузно опремљена монографија на 245 страна, са више од 100 фотографија, обухвата више цјелина.

У првој, под називом „Сцене и екрани“, садржани су текстови о позоришном, филмском и телевизијском опусу Небојше Глоговца из пера Горчина Стојановића, Александра Милосављевића, Мирољуба Стојановића и Драгана Илића.

Друга, обимом највећа цјелина, „Речи које живот значе“, садржи двадесетак поглавља сазданих од његових ријечи, исказа.

Трећу чине ауторизоване биљешке.

Четврта, која носи назив „Рекли су…“, обухвата прилоге 18 реномираних умјетника и стваралаца.

О Небојши Глоговцу говорили и писали Дејан Мијач, Бранка Kатић, Јагош Марковић, Kсенија Маринковић, Горан Паскаљевић, Наташа Нинковић, Угљеша Шајтинац, Војин Ћетковић, Ленка Удовички, Дејан Дуковски, Јелисавата Сека Саблић, Рајко Грлић, Горан Шушљик, Александар Поповски, Радивоје Раша Андрић, Анте Томић.

У књизи је заступљен и текст владике Григорија, епископа франкфуртског и све Њемачке.