Обогаћен књижни фонд Народне библиотеке Требиње

Око 60 актуелних наслова из пера најпопуларнијих домаћих и страних аутора стигло је на полице Народне библиотеке Требиње.

У овој набавци опредијелили смо се за наслове значајних књижевних стваралаца, као и за сва остала популарна дјела који задовољавају критеријуме шире читалачке публике.

Књижни фонд обогаћен је насловима из области белетристике, дечије књижевности, популарне психологије…

Приликом набавке нових наслова фокусирали смо се у највећој мјери на актуелне ауторе и њихова најновија издања. Читаоцима тако препоручујемо књиге Несбеа, Смита, Хандкеа и старе класике Виктора Игоа. Домаћи љубитељи писане ријечи моћи ће да дођу и до најчитанијих књига из ове и прошле године. Ту су и књижевна остварења других домаћих аутора, међу којима су и Лука Мичета „Завештање Светог Саве“, Мирослав Антић „Пепео догорјелих крила“, као и роман познате хрватске књижевнице Ведране Рудан „Плес око Сунца“.

Поштујући укус шире читалачке публике, у Библиотеци су купили и дјела из белетристике. Лусинда Рајли, Сандра Браун  и Нора Роберс тренутно су међу најчитанијим ауторима у локалној Библиотеци, а на врху читаности је и неколицина домаћих списатељица – Јелена Бачић Алимпић, Мирјана Бобић Мојсиловић, као и Весна Дедић.

Народна библиотека Требиње, иначе, упркос кризи и тешким економским приликама у култури односно издаваштву, успијева да књижни фонд годишње употпуни и обогати са око 1.000 примјерака и то захваљујући поклонима ресорног министарства, градске управе Града Требиња, донатора и из скромних сопствених прихода.

Чланску карту Народне библиотеке Требиње има око 2.000 Требињаца који током године прочитају преко 20.000 наслова. Народна библиотека Требиње књигу популарише и кроз бројне промоције и пригодне програме, као и повољним цијенама чланарине.