Народна библиотека Требиње поново почела са радом

Народна библиотека Требиње почела је поново са радом након паузе од мјесец дана због епидемије вируса корона, потврђено је Срни у овој установи културе.

Директор Библиотеке Милосава Супић Вуковић каже да су врата установе за љубитеље писане ријеч отворена већ другу седмицу и да се по посјети може закључити да је Требињцима књига веома недостајала, те истиче да су предузете све прописане мјере заштите.

Вуковићева подсјећа да су свакодневно, од затварања Библиотеке, ипак, настојали да своје суграђане – књигољупце обрадују одређеним насловима које су излагали у дворишту.

“Више стотина књига смо изложили у дворишту које су наши суграђани могли да узму без обавезе враћања. То је био наш поклон вјерним читаоцима да бисмо им олакшали боравак код куће у вријеме мјера предузетих због епидемије вируса корона”, каже Вуковићева.

Већи број књига поклонили су и у карантине.

Она додаје да нису губили вријеме ни када је ријеч о курсу енглеског језика који се организује у овој установи, те истиче да су одмах по престанку рада за полазнике организовали часове посредством интернета.

Током паузе у раду, за стручну и неопходну литературу за спремање испита, као и за скенирање и копирање могли су да им се обрате и студенти.

Радници Библиотеке ставили су се и на располагање Штабу за ванредне ситуације града Требиња, па су били укључени у различите активности.

Народна библиотека Требиње претходне године је остварила завидне резултате у раду.

СРНА