Милион и по бесплатних књига на клик од вас

Сајт „Internet Archive“ објавио је да отвара за јавност своју Националну библиотеку за ванредне ситуације („National Emergency Library „) у којој се налази скоро милион и по наслова.

Ријеч је o kolekciji knjiga које су сада доступне цијелом свијету, а све у циљу учења током изолације. Ови наслови су иначе „закључани“ и резервисани искључиво за америчке држављане.

Kако бисте лакше пронашли шта вам је потребно сајт је омогућио различите филтере за претрагу. Било да вас занима фикција, академска литература или неко „лакше“ штиво, потребно је да означите поље интересовања и онда ће вас претрага довести до великог броја књига које можете бесплатно скинути у ПДФ форми.

Занимљиво је да има наслова на мноштву свјетских језика, па је тако могуће одабрати нешто и на српском. Број књига није занемарљив – више од 26.000 дијела која су писали домаћи аутори.

На сајту „Internet Archive “ пише да ће књиге бити доступне цијелом свијету до 30. јуна 2020. односно до краја ванредне ситуације у САД. У случају да пандемија потраје и књиге ће наставити да буду доступне свима.