Чланови Удружења “Сунце нам је заједничко” у посјети требињској библиотеци

Народна библиотека Требиње данас је организовала дружење са члановима Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“ у оквиру кога су им приредили и мини сајам из физике.

Запослени у библиотеци су чланове Удружења упознали са радом ове установе, а за ову прилику Црвенкапа је читала приче које је на посебан начин дочарала, што је међу присутнима изазвало смијех и одушевљење.

Директор Народне библиотеке Милосава Супић – Вуковић је истакла да је ово један од љепших дана у њиховој установи, јер су ова дјеца унијела посебну енергију и емоцију.

„Задовољни су ситницама и знају да се радују. Неки од њих су наши чланови, а за све њих смо обезбиједили бесплатне чланске карте. Наши гости жељели су што дуже да остану у библиотеци, па смо одлучили да чешће организујемо слична дружења у оквиру којих би им читали приче по њиховом избору, али и извели интересантне представе“, нагласила је Вуковићева.

Директор Удружења „Сунце нам је заједничко“ Весна Миљановић је рекла да им је ово прва организована посјета библиотеци и да ће им овај дана остати дуго у сјећању.

„Драго нам је да су наша дјеца на овакав начин прихватила долазак у библиотеку, што је и разлог да чешће овдје боравимо. Желимо на један лијеп начин да укажемо колико је за развој важно упознавање са књигом, читање и посјета оваквим установама“, истакла је Миљановићева.

Млади из Удружења су истакли да им се свидјело све што су видјели у библиотеци, а посебно су били одушевљени Црвенкапом.

Огледе из физике прилагођене члановима Удружења извелли су ученици Гимназије са професором Ненадом Грковићем, а у сарадњи са Америчким кутком.

У Народној библиотеци истичу да ће слична дружења организовати и у наредном периоду, те најављују велику журку у суботу, 28. децембра у 11 часова када ће се окупити стотињак дјеце – оних који су у претходна три мјесеца у библиотеци имали успјешне едукативне радионице, а њима ће се придружити и највјернији мали читаоци.