Влада РС и Град Требиње обезбиједили новац: НА ТРЕБИЊСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У ТОКУ ЗАМЈЕНА ПРОЗОРА

У Народној библиотеци Требиње у току је замјена кровних прозора, за које су средства од око 11.000 КМ обезбиједили Влада Републике Српске и Град Требиње.

У требињској библиотеци истичу да је ријеч о модерним, квалитетним прозорима чијим постављањем ће бити у великој мјери заштићен књижни фонд у овој установи, јер су досадашњи отвори били стари и дотрајали, па је често прокишњавало и стварало велику влагу у унутрашњости објекта.

Запослени у овој установи су изразили захвалност предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, који је приликом недавног боравка у Требињу разговарао са руководством библиотеке, које га је упознало са проблемом у овој установи, након чега им је обећао средства у висини од 5.000 КМ, колико је недостајало да се уради замјена прозора.

„Средства смо добили у року од десетак дана, тако да смо, на наше задовољство, а уз средства која је Град Требиње већ одобрио, могли да почнемо са радовима“, кажу у библиотеци.

У овој установи истичу да у наредном периоду планирају покретање веома значајних пројеката, међу којима је дигитализација Легата Јована Дучића, који је 2004. године добио статус културног добра од великог значаја за Републику Српску.

Be the first to comment

Оставите одговор