Влада РС и Град Требиње обезбиједили новац: НА ТРЕБИЊСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ У ТОКУ ЗАМЈЕНА ПРОЗОРА

У Народној библиотеци Требиње у току је замјена кровних прозора, за које су средства од око 11.000 КМ обезбиједили Влада Републике Српске и Град Требиње.

У требињској библиотеци истичу да је ријеч о модерним, квалитетним прозорима чијим постављањем ће бити у великој мјери заштићен књижни фонд у овој установи, јер су досадашњи отвори били стари и дотрајали, па је често прокишњавало и стварало велику влагу у унутрашњости објекта.

Запослени у овој установи су изразили захвалност предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, који је приликом недавног боравка у Требињу разговарао са руководством библиотеке, које га је упознало са проблемом у овој установи, након чега им је обећао средства у висини од 5.000 КМ, колико је недостајало да се уради замјена прозора.

„Средства смо добили у року од десетак дана, тако да смо, на наше задовољство, а уз средства која је Град Требиње већ одобрио, могли да почнемо са радовима“, кажу у библиотеци.

У овој установи истичу да у наредном периоду планирају покретање веома значајних пројеката, међу којима је дигитализација Легата Јована Дучића, који је 2004. године добио статус културног добра од великог значаја за Републику Српску.