Петровић похвалио активности библиотеке

Генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић посјетио је Народну библиотеку у Требињу гдје је са  запосленима разговарао о реализованим активностима и плановима за наредни период.

Петровић је обећао да ће ЕРС подржати организовање изложбе архива и књига Дучићеве библиотеке, која је планирана да се одржи ускоро у Београду и у  земљама гдје је наш велики пјесник био на служби.

Петровић је истакао да му је драго што библиотека прати  трендове и  потребе свих категорија, што настоји у сваком смислу да се модернизује и унаприједи рад,   те што много улаже у богаћење књижног фонда.

„Требињска библиотека је, међу ријетким установама оваквог типа, која кроз организовање различитих, едукативних активности настоји да окупи и дјецу и одрасле“, истакао је Петровић.

Петровић је Народној библиотеци поклонио риједак примјерак  “Горског вијенца” приређеног  на кинеском језику, а у Републици Српској постоји још само једна оваква књига.

Директор Народне библиотеке Милосава Супић – Вуковић се захвалила Петровићу што има слуха за ову установу, те подсјетила да је ЕРС и раније помагао реализацију неких од манифестација.

Вуковићева је истакла да имају много планова за наредни период, међу којима је дигитализација Легата Јована Дучића, уређење читаонице.

У Народној библиотеци  ове седмице почеле су радионице за основце нижих разреда којих је седамдесетак и радиће у групама, курс енгелског језика, док ће почетком сљедећег мјесеца почети и курс  информатике.