У Народној библиотеци промовисан првјенац Александра Аца Росандића

У Народној библиотеци Требиње синоћ је промовисана  књига поезије “Пламена стаза” аутора Александра Аца Росандића.

Иако је Росандићева ово прва збирка пјесама “побрала” је све похвале присутних који су у великом броју дошли да подрже свог младог, талентованог суграђанина.

Уредник књиге Љубисав Љубо Бјелић из Подгорице је истакао да с великим задовољством помаже младим писцима, посебно који су тако талентовани као Росандић, те додао га је млади Требињац изненадио са око 1.100 пјесама које му је послао на увид.

“Веома је било тешко направити прави одабир, јер свака пјесма носи одређену тежину. Покушао сам да усмјерим сродне теме у једну цјелину. С Александом ћемо се и убудуће дружити, јер оно што он ради вриједно је да угледа и свјетлост дана”, истакао је Бјелић.

Бјелићев суграђанин, рецезент Слободан Чуровић је нагласио да је Росандић одшкринуо једна врата иза који се указао богат расадник стихова који су одраз његове душе и осјећајности.

“Пред овим младим пјесником је доста жара и  марљивости. Његове књиге су пуне љубави, а  ријечи које користе су одраз његове душе, трагања, искушења…”, рекао је Чуровић.

Аутор књиге се захвалио свима који су препознали његов таленат и помогли  да стихови које је дуго година стварао  добију слободу и да се нађу међу, како је рекао, правим корицама.

Росандић је истакао да инспирацију налази свуда око себе, на улици, базену, парку и да му, из тога разлога, није ни био проблем написати толики број пјесама.

Росандићев првјенац биће промовисан и на сајму књига у Београду.

Росандић је рођен 1992. године у Требињу.