Одржано књижевно вече Мирјане Бобић Мојсиловић

Први пут пред требињском публиком било је довољно Мирјани Бобић Мојсиловић да измами громогласне аплаузе Требињаца, који су је са одушевљењем слушали док је казивала о својим књигама и поезији.

Башта “74” код Народне библиотеке, која је била и организатор овог својеврсног празника посвећеног писаној ријечи, угостила је бројне госте, који су једва чекали да добију Мирјанин потпис на некој од бројних књига.

А да су овакви догађаји оно што фали Требињу потврдила је и директор Народне библиотеке Милосава Супић Вуковић.

“Народна библиотека никада не гријеши у избору свог госта. Ово је била жеља наших читалаца и потрудили смо се да ово дивно вече организујемо на што бољи начин”, казала је Супићева.

Она је истакла да ће се Народна библиотека и њени запослени потрудити да и у наредном периоду буду водећа установа културе у граду, која пробраним програмима истиче Требиња као град културе.

Супићева је посебну захвалност упутила Kонзуларној канцеларији Србије у Требињу и њеном конзулу Небојши Божићу и граду Требињу који су помогли организацију ове вечери.

Одушевљење својим гостовањем у најјужнијем граду Републике Српске није крила ни сама Мирјана Бобић Мојсиловић.

“Требиње је мој град, јер је моја мајка из Херцеговине. Вечерас је било прелијепо, надам се да ћу поново доћи да се дружим са требињском публиком”, казала је Бобићева.

Иако је у више наврата прекидана аплаузом присутне публике, највеће одушевљење било је када је Мирјана рецитовала двије пјесме које су, како је казала, увијек одлично примљене гдје год да гостује.

У Требиње је са собом, каже, понијела и три књиге – “Happy End”, “Мушка азбука” и “Азбука мог живота”, које је публика “разграбила” за свега 10 минута.

Открива и да пише нову књигу, која треба да изађе у децембру, док за београдски сајам књига спремам допуњено издање збирке поезије.

Програм је водила професор српског језика Евелина Дучић, док је у музичком дијелу програма наступио Божидар Бобо Вучур.

Мирјана Бобић Мојсиловић је до сада објавила 20 књига, од чега 13 романа.

Ускоро и видео…