Народна библиотека Требиње организује књижевно вече са Мирјаном Бобић – Мојсиловић

У Организацији Народне библиотеке Требиње 25. Јуна /уторак/ у 20 часова одржаће се књижевно вече са Мирјаном Бобић Мојсиловић.

Kњижевно вече биће одржано у „Башти 74“ /поред улаза у библиотеку/.

У музичком програму учествује Божидар Бобо Вучур.

Улаз слободан.

Мирјана Бобић Мојсиловић је рођена 29. јуна 1959. године у Београду. Након Прве београдске гимназије уписала је Факултет политичких наука у Београду, смјер новинарство, гдје је дипломирала. Новинарством се бави од 1979. године кад је постала сарадник „Омладинских новина“ и „Дуге“.

Била је уредник у часопису „Интервју“, а затим уредник-аутор у „Дуги“. Писала је за НИН, Младину, Данас, Ослобођење, Недељу, Политику, ТВ ревију, Став, Демократију и многе друге. Радила је више емисија на телевизији као што су „Ово вас још нисам питала“ (ТВ Б92), „Погоди ко долази на вечеру“ коју се емитовала на Телевизији Ентер.

Мирјана је колумнисткиња у Вечерњим новостима. Њана колумна носи назив „Срце под притиском“

Објавила је романе Дневник српске домаћице (2000), Хаппy Енд (2002), Мајке ми, бајка (2003), Оно све што знаш о мени (2005), Твој сам (2006), Срце моје (2007), Азбука мог живота (2008), Глад (2009), Господин погрешни (2010), Тражи ме (2012), Твој анђео чувар (2016), кратке приче Баба, немој ништа да ме питаш (1997) и збирку поезије Обећао си ми (2016).

Ауторка је шест позоришних комада Сузе су О. K., Верица међу шљивама, Позови М ради ужитка, Последња шанса, Погоди ко долази на вечеру, Свлачење, који су извођени у Народном позоришту, Атељеу 212, Kулт Театру, Звездара Театру, Академији 28 и на сцени KЦ „Палилула“.

Дванаест њених наслова објављено је у Француској, Италији, Чешкој, Хрватској, Словенији и Македонији. Ауторка је неколико самосталних изложби слика. Била је један од првих аутора – самосталних издавача у Београду.

Неколико пута је добила награду „Златни бестселер“ и добитница је „Златне значке“ Kултурно-просветне заједнице Србије.