Народна библиотека Требиње и Амерички кутак Требиње организују курс Adobe Photoshop-a

Познавање рада у оквиру програма Adobe Photoshop-a се у данашње вријеме сматра великом предношћу, узевши у обзир да је он првенствено намијењен за рад са фотографијама, али и за област веба, односно графичког дизајна.

Колико траје и колико кошта овај курс?

Курс траје 10 школских часова. Предвиђено је да се одржи 5 блокова по 2 часа. Курс је бесплатан за све заинтересоване!

Ко може да похађа курс?

Особа која жели да похађа овај курс не мора да посједује знање рада у овом програму, будући да је у питању почетни ниво обуке, али се захтјева да је упозната са радом у Windows оперативном систему.

Неопходно предзнање је основно познавање рада на рачунару, тј. да знате да направите фолдер, премјештате фајлове из фолдера у фолдер, да знате шта је Ctrl+C, Ctrl+V, Alt, Shift и сл.

План и програм курса:

  • Основе обраде фотографија
  • Парцијална обрада фотографија уз помоћ селекција
  • Ретуширање фотографија
  • Текст и рад са објектима
  • Филтери

Шта добијам од овог курса?

Сваки полазник који буде завршио ову обуку, те стекне основна знања везана за коришћење програма Adobe Photoshop-a ће бити у стању да користи све његове функције потпуно самостално.

Гдје и када се одржава обука и курс?

Курс и обука се одвија у Америчком кутку Требиње. Када формирамо групу, сви пријављени ће бити обавијештeни о датуму када почиње ова обука, односно о терминима.

Како да се пријавите на курс?

Можете се пријавити путем фејсбук странице Америчког кутка или Народне библиотеке слањем поруке у inbox или лично у нашим просторијама. Број кандидата је ограничен.

Упис траје до 5. новембра.